Sağlık Bakanlığında, ikinci görev ve vekalet hallerinde verilecek döner sermaye hakkında genelge.

Haber Giriş : 25 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

memurlar.net haber

Sağlık Bakanlığına bağlı birinci, ikinci ve üçüncü basamak kuruluşlarda görevli personele verilen ek ödeme (döner sermaye) uygulmasında ve ek ödeme yapılmasında, bu kuruluşlardaki kadrolara ikinci görev, vekaleten görevlendirme veya görevlendirme halinde ek ödeme yapılıp yapılmayacağı hususundaki tereddütleri gidermek ve uygulamada birliği sağlamak maksadıyla bir genelge yayınlandı.

Sayı : B.10.0.APK.0.00.00.00/ 1222(1147) 23.03.2004
Konu: Ek Ödeme

GENELGE
2004/38

2004 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nun 49 uncu maddesinin (k) bendi ile, 209 sayılı ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkındaki Kanun?un 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasının 2004 mali yılında uygulanma şekli gösterilmiş ve personelin katkısı ile elde edilen gelirlerden yapılacak ek ödemenin oranı ile usul ve esaslarının, personelin unvanı, görevi, hizmete katkısı gibi unsurlar gözönüne alınarak Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Sağlık Bakanlığınca belirleneceği hükme bağlanmıştır.

Bu hüküm çerçevesinde; 09.02.2004 tarihli ve 417 sayılı Makam Onayı ile, 01.01.2004 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe giren ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermayeden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge? ve ?Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermayeden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge? ile, Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personele döner sermayeden yapılacak ek ödemenin usûl ve esasları belirlenmiş olup; bu usûl ve esaslar doğrultusunda, bu kuruluşlarda görev yapan personele ek ödeme yapılmaktadır.

Sözkonusu Yönergelerin uygulamasında ve ek ödeme yapılmasında, bu kuruluşlardaki kadrolara ikinci görev, vekaleten görevlendirme veya görevlendirme halinde ek ödeme yapılıp yapılmayacağı hususundaki tereddütleri gidermek ve uygulamada birliği sağlamak maksadıyla aşağıdaki açıklamaların yapılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

209 sayılı Kanun ile mezkûr Yönergelerde personele ek ödeme yapılmasında hizmete katkının temel ve belirleyici esas olduğu gözönüne alınarak Bakanlığımıza bağlı birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarında; münhal kadro bulunması (baştabip ve baştabip yardımcılığı görevlerinin ikinci görev olarak yürütülmesi durumu hariç) ve usûlüne uygun şekilde (illerde valiler, merkezde atamaya yetkili amir tarafından) görevlendirme yapılması şartıyla; ikinci görev, vekaleten görevlendirme veya görevlendirme durumunda, bu görevleri yürüten personele yürüttükleri kadro üzerinden ek ödeme yapılması gerekmektedir.

Ancak boş kadro bulunmaması veya yukarıda belirtilen şekilde, usûlüne uygun görevlendirme yapılmaması halinde, bu personele asıl kadroları üzerinden ek ödeme yapılacaktır.

Bilgilerini ve yukarıda belirtilen çerçevede personele ek ödeme yapılmasının teminini önemle rica ederim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber